Jadłospis

„Garnuszki” to dedykowany Przedszkolakom projekt naszego cateringu Cuda-Garnki.
Podjęliśmy to odpowiedzialne zadanie i podchodzimy do niego z pełnym profesjonalizmem.

Jadłospis powstaje w oparciu o zalecenia Instytutu Żywności i Żywienia, nad czym czuwa dyplomowany dietetyk, natomiast same posiłki przygotowywane są przez zespół wykwalifikowanych kucharzy, posiadających doświadczenie w żywieniu najmłodszych.

Pozostajemy we współpracy ze sprawdzonymi dostawcami  oraz przygotowujemy posiłki od podstaw, dzięki czemu mamy pewność, że dzieci otrzymują potrawy zawsze świeże i dobrej jakości.

Do przygotowywania dań codziennie używamy owoców i warzyw, rozmaitych zbóż, nabiału, chudego mięsa i ziół, pamiętamy o dobrym wpływie kiszonych warzyw, dlatego nasze posiłki są zdrowe i smaczne.

Z wyrazami szacunku,

Dorota Zujewicz

prezes

Spn.S. Cuda-Garnki

Oznaczniki: BG – bez glutenu; BM – bez mleka

Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Gorczyca i produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.

Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.