Jadłospis
„Garnuszki” to dedykowany Przedszkolakom projekt naszego cateringu Cuda-Garnki.
Podjęliśmy to odpowiedzialne zadanie i podchodzimy do niego z pełnym profesjonalizmem.
Jadłospis powstaje w oparciu o zalecenia Instytutu Żywności i Żywienia, nad czym czuwa dyplomowany dietetyk, natomiast same posiłki przygotowywane są przez zespół wykwalifikowanych kucharzy, posiadających doświadczenie w żywieniu najmłodszych.
Pozostajemy we współpracy ze sprawdzonymi dostawcami oraz przygotowujemy posiłki od podstaw, dzięki czemu mamy pewność, że dzieci otrzymują potrawy zawsze świeże i dobrej jakości.
Do przygotowywania dań codziennie używamy owoców i warzyw, rozmaitych zbóż, nabiału, chudego mięsa i ziół, pamiętamy o dobrym wpływie kiszonych warzyw, dlatego nasze posiłki są zdrowe i smaczne.
Z wyrazami szacunku,
Dorota Zujewicz
prezes
Spn.S. Cuda-Garnki
Oznaczniki: BG – bez glutenu; BM – bez mleka
Lista składników alergennych – załącznik II do Rozporządzenia 1169/2011
- Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
- Skorupiaki i produkty pochodne.
- Jaja i produkty pochodne.
- Ryby i produkty pochodne.
- Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
- Soja i produkty pochodne.
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
- Seler i produkty pochodne.
- Gorczyca i produkty pochodne.
- Nasiona sezamu i produkty pochodne.
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
- Łubin i produkty pochodne.
- Mięczaki i produkty pochodne.
Produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać gluten, mleko, jaja, soje, orzechy, seler, gorczyce.